SWEET HEAVEN INDONESİA SUMATRA ÇEKİRDEK KAHVE POŞET 250 GR

%29 İNDİRİM
106,32 TL
75,94 TL
Stok Kodu MM10243
Barkod 8680861602074
Marka Sweet Heaven
Diğer Seçenekler
Ürün Açıklaması

Sweet Heaven Indonesia Sumatra Mandheling

Ağırlık 250 gr

Sweet Heaven Indonesia Sumatra Mandheling Özellikleri

Endonezya adalarının birçoğu yanardağlardan oluşmaktadır. Bu nedenle dağlıktırlar ve kahve yetiştirmek için ideal olan zengin topraklara sahiptirler.

Dünyanın en ünlü kahvelerinin Endonezyanın Malay adaları üzerinde yetiştirildiği hiç de şaşırtıcı değildir. Bu kahveler: Sumatra, Sulawesi ve Javadır. Endonezya’da yetiştirilen tüm kahvelerin yaklaşık %15 i arabicadır.Sumatra Endonezya Cumhuriyetinin ikinci büyük adasıdır.

Sumatra Mandheling kahvesi, batı-orta Sumatra'nın Balak bölgesindeki Padang limanının yakınlarında, Yüce Leuser dağının volkanik yamaçlarında yetişir. Kahve ağaçları 19.Yüzyılın başlarında kahve üretimindeki Arap tekelini kırmak için Hollandalılar tarafından Endonezya’ya getirildi. Birkaç yıl içinde Endonezya kahvesi Dünya kahve pazarına egemen oldu. Ancak Yüzyılın sonralarına gelindiğinde hastalık tamamen bitkiyi yok etti.

Kahve ağaçları başarıyla yeniden açılmış ve 2. dünya savaşı sırasında plantasyonlar yeniden tahrip edilene kadar hızla dünya pazarında büyük bir paya sahip olmuştur. Burada doğru yazılmış olan ‘’Mandailing’’ teknik olarak Endonezya’da etnik bir gruptur. Sumatra kahvesi güçlü çedar peynir, tutarlı, dengeli, tatlı tütün, baharatlı, çikolata aromaları ve lezzetiyle ünlüdür.

Bölge: Aceh, Sumatra

Rakım: 2200-2400 mt

Hasat Zamanı: Haziran-Aralık

İşleme Metodu: Islak işleme-Güneşte kurutma

Aroma: Baharatlı, Topraksı

Gövde: Orta

Asidite: Düşük

Tadım Notları: Çedar, baharat, çikolata, tatlı tütün

  • Ürün Açıklaması

Sweet Heaven Indonesia Sumatra Mandheling

Ağırlık 250 gr

Sweet Heaven Indonesia Sumatra Mandheling Özellikleri

Endonezya adalarının birçoğu yanardağlardan oluşmaktadır. Bu nedenle dağlıktırlar ve kahve yetiştirmek için ideal olan zengin topraklara sahiptirler.

Dünyanın en ünlü kahvelerinin Endonezyanın Malay adaları üzerinde yetiştirildiği hiç de şaşırtıcı değildir. Bu kahveler: Sumatra, Sulawesi ve Javadır. Endonezya’da yetiştirilen tüm kahvelerin yaklaşık %15 i arabicadır.Sumatra Endonezya Cumhuriyetinin ikinci büyük adasıdır.

Sumatra Mandheling kahvesi, batı-orta Sumatra'nın Balak bölgesindeki Padang limanının yakınlarında, Yüce Leuser dağının volkanik yamaçlarında yetişir. Kahve ağaçları 19.Yüzyılın başlarında kahve üretimindeki Arap tekelini kırmak için Hollandalılar tarafından Endonezya’ya getirildi. Birkaç yıl içinde Endonezya kahvesi Dünya kahve pazarına egemen oldu. Ancak Yüzyılın sonralarına gelindiğinde hastalık tamamen bitkiyi yok etti.

Kahve ağaçları başarıyla yeniden açılmış ve 2. dünya savaşı sırasında plantasyonlar yeniden tahrip edilene kadar hızla dünya pazarında büyük bir paya sahip olmuştur. Burada doğru yazılmış olan ‘’Mandailing’’ teknik olarak Endonezya’da etnik bir gruptur. Sumatra kahvesi güçlü çedar peynir, tutarlı, dengeli, tatlı tütün, baharatlı, çikolata aromaları ve lezzetiyle ünlüdür.

Bölge: Aceh, Sumatra

Rakım: 2200-2400 mt

Hasat Zamanı: Haziran-Aralık

İşleme Metodu: Islak işleme-Güneşte kurutma

Aroma: Baharatlı, Topraksı

Gövde: Orta

Asidite: Düşük

Tadım Notları: Çedar, baharat, çikolata, tatlı tütün